Opstart LuuXX Kleine Berg

By 18/06/2020Nieuws
Opstart LuuXX Kleine Berg

Opstart LuuXX Kleine Berg

Dagenlange voorbereiding ging er aan vooraf, maar maandag 15 juni was het zover: de eerste cliënten gingen weer aan de slag bij LuuXX Kleine Berg in Eindhoven. “We starten met een kleine groep,” aldus coördinerend begeleider Irma Willems. “Zo krijgt iedereen de tijd en aandacht die nodig is om om te gaan met de nieuwe situatie.”

Stickers op deuren en pijlen op de vloer maken duidelijk welke route er in het pand gelopen moet worden, welk toilet de deelnemers kunnen gebruiken en hoe ze zich aan de anderhalve meter kunnen houden. Alle deelnemers van LuuXX Kleine Berg hebben voor de opstart op hun telefoon een filmpje ontvangen over de opstart van hun dagbesteding.

Waar zet je je fiets neer? Hoe doe je dat nou, lopen via gekleurde routes? Neem je lunch mee naar je werkplek, want eten in het restaurant kan nog niet. Enzovoort. Het filmpje is door het Leercentrum op maat gemaakt voor LuuXX Kleine Berg. Ook De Spaken gaat één dezer dagen op de film, de opstart daar is volgende week. Irma Willems – samen met haar collega’s een van de actrices in de 9 minuten durende film: “Die film heeft onze cliënten erg geholpen. Echt een aanrader.”

De eerste voorzichtige schreden van de dagbesteding is ook niet onopgemerkt gebleven voor het Eindhovens dagblad. Lees maar.

Bij LuuXX Kleine Berg werd ook gebruik gemaakt van ‘Instructies in pictogrammenstijl’. Kijk hier.