Opleiding Woonhulp van Start

By 09/05/2019Niet gecategoriseerd
Opleiding Woonhulp van start

Opleiding Woonhulp van start

“Ik heb nog nooit een diploma gehaald in mijn leven. Dit wordt écht mijn eerste.” Met een positieve drive en alle geloof in de toekomst is op dinsdag 7 mei de opleiding ‘Woonhulp’ van start gegaan. Met het bekend maken van de stage-plek werd de studie officieel ingeluid.

Tien cliënten worden in anderhalf jaar opgeleid om dagelijkse taken op een afdeling binnen de ouderen- en gehandicaptenzorg te gaan doen, zoals koffie klaar zetten, boodschappen doen, bed verschonen, de was strijken, etc. Daarnaast kunnen woonhulpen extra aandacht geven aan de bewoners, door een spelletje te doen of samen een kop koffie te drinken.

“Ik heb nog nooit een diploma gehaald in mijn leven. Dit wordt écht mijn eerste.”

Met een persoonlijke collage van dromen en kwaliteiten stelden de studenten zich aan elkaar voor. Zoals Nordin; “Ik ben zorgzaam en kan goed luisteren.” Of Gerry: “Ik kan heel enthousiast zijn, maar ik weet ook wel dat je soms een beetje terughoudend en beleefd moet zijn.” Dromen zijn er ook. Robby; “Deze opleiding is een begin, daarna wil ik verder gaan studeren.” En wat dacht je van deze van de 67-jarige Bert; “Van een opleiding word je nooit dommer. Ik kan veel leren van iedereen en zij van mij.”

De opleiding ‘Woonhulp’ is ontwikkeld door Calibris in samenwerking met VGN. Het Leercentrum van Lunet zorg verzorgt de opleiding, bestaande uit één dagdeel per week theorie en minimaal twaalf uur per week praktijk. Het ‘klaslokaal’ bevindt zich aan de Menno van Coehoornlaan in Eindhoven, praktijk wordt gevolgd bij woningen en dagbestedingscentra van Lunet zorg.