Lunet zorg start opleiding Woonhulp

By 14/01/2019Nieuws

Lunet zorg start opleiding Woonhulp

Vind jij het leuk om ouderen of mensen met een verstandelijke beperking te helpen?  Zij kunnen je hulp heel hard gebruiken en wij gaan ervoor zorgen dat je hiervoor goed opgeleid wordt.

De opleiding Woonhulp is een opleiding van kleine stapjes, tijdsdruk is er niet, je mag over deze stapjes zo lang als nodig is doen. Doordat je tijdens de training al kan oefenen met praktijksituaties, ga je merken dat je veel meer zelfvertrouwen krijgt in de stappen die je gaat zetten. Pas als honderd procent zeker is dat je een stap onder de knie hebt dan volgt er een beoordeling en krijg je een praktijkbewijs. Dit kan zijn een praktijkbewijs van werken in de keuken of een praktijkverklaring planten en dieren verzorgen. Zo kun je 13 praktijkbewijzen halen. Als jij ze alle 13 gehaald hebt, dan krijg jij je diploma Woonhulp. Met je diploma Woonhulp kun jij gaan solliciteren bij de ouderenzorg of gehandicaptenzorg.

Als jij ze niet alle dertien kunt halen, is er niets aan de hand. De praktijkbewijzen die je wel gehaald hebt, zijn certificaten waarmee jij kunt aantonen dat je dat onderdeel beheerst en daarmee laat zien dat jij die werkzaamheden zelfstandig kunt doen.

De opleiding Woonhulp duurt ongeveer 1,5 jaar en je krijgt 3 uur per week theorieles en 12 uur per week ga je stage lopen bij een leerwerkbedrijf. Je wordt heel goed begeleid door werkbegeleiders en het leercentrum. Misschien kan dit leiden tot betaald werk, maar dit kan ook te hoog gegrepen zijn. Dit is voor iedereen weer anders. Maar voor iedereen geldt, je doet iets wat zin heeft en waarin je meetelt voor de samenleving.  Je gaat niet naar dagbesteding, maar je gaat naar je werk.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie? Lees dan de flyer, daarin staat wie je hierover kunt benaderen (klik hier voor de flyer).

Lees hier over deze opleiding in de praktijk
www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/ouderenzorg-krijgt-meerwaarde-door-woonhulp-van-mensen-met-een-lichte-verstandelijke-beperking~ba0b8308/